aromatherapieAromatherapie

We spreken van aromatherapie als we essentiële oliën uit planten therapeutisch gaan gebruiken om het fysieke, mentale en emotionele welzijn te vergroten.

 

Aromatherapie biedt diverse toepassingen:

  • de lucht te zuiveren
  • een ontspannen sfeer te creëren
  • kwaaltjes helpen voorkomen of aanpakken
  • negatieve stemmingen zoals woede, verdriet, slapeloosheid … te verlichten.

 

Dankzij een perfect zuivere olie en het juiste gebruik betekent aromatherapie een ware weldaad voor zowel onze fysieke als psychische gezondheid!

 

Essentiële oliën zijn de vloeibare en vluchtige bestanddelen van bepaalde plantencellen. Ze hebben een specifieke moleculaire structuur, waardoor ze ieder een eigen aroma en unieke medicinale waardevolle bestanddelen bezitten.

 

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren verkregen worden. De enige goede extractiemethode is een lange en langzame stoomdistillatie of een koude persing van de schil in het geval van citrusvruchten. Als de kwaliteit van de plant en distillatie perfect is, bekomt men een zuivere essentiële olie die geschikt is voor aromatherapie.

 

De meest efficiënte manier om essentiële oliën te gebruiken is microverstuiving, zonder opwarming, zonder verdunning. Alle aromatische bestanddelen worden dan in hun totaliteit verspreid met behoud van al hun waardevolle eigenschappen.

 

Een zachtere manier van verstuiving krijg je door aromatherapie te druppelen in het water van een ultrasone verstuiver.

 

Starterskitjes en meer…

Bij Apotheek Panorama Houthalen hebben we een heel gamma aan essentiële oliën voorradig, alsook verstuivers zoals de fontana en de sirocco. Er zijn starterskitjes met 4 verschillende oliën (lavendel, bittere sinaasappel, citroen en grove den) of complexen ter ontspanning, relaxatie, vrijmaken van de luchtwegen, …

 

Neem ook eens een kijkje op de site van Phytosun voor meer informatie i.v.m. aromatherapie.

Reservatie- en verkoopvoorwaarden

Verantwoordelijke apotheker: Patrizia Fraccascia

Vergunningsnummer van de apotheek: 72 15 05

BTW-nummer: BE0874 722 145