baby productenBaby

Babyvoeding

Wij hebben verschillende merken van babymelk in voorraad:

  • Nutrilon
  • NAN
  • Nutramigen

 

Ook een groot assortiment van koekjesmeel, fruitpotjes en groentepapjes van Olvarit zijn in voorraad bij Apotheek Panorama in Houthalen.

 

Hoe babyvoeding bereiden?

  • Om een babymaaltijd klaar te maken op basis van melkpoeder moet u natuurlijk water toevoegen. Maar niet alle water is hiervoor geschikt. Kraantjeswater is bijvoorbeeld niet geschikt omdat er sporen van vervuiling in kunnen zitten en vooral omdat het te veel kalk bevat. Maar ook niet alle flessenwater deugt voor een babyflesje. Controleer het etiket van uw vaste watermerk. Het moet de vermelding "geschikt voor de bereiding van babyvoeding" bevatten.
  • Het beste is om de melkpoeder stukje bij beetje in het water te doen. Schud tussendoor telkens met het flesje om te vermijden dat er klonters ontstaan. Poeder oplossen gaat in principe altijd beter als het water warm is.
  • Moedermelk heeft een temperatuur van 32°. Voor een flesje kunt u gaan tot 35°C. Controleer wel altijd de temperatuur van de melk voor u de baby laat drinken. Doe er een druppel van op de binnenkant van uw pols. Als de melk te warm aanvoelt, wacht u beter nog enkele minuutjes.

 

Ingrediënten

Standaard melkpoeder wordt gemaakt op basis van koemelk, maar die ondergaat wel enkele aanpassingen. Want zuivere koemelk bevat te veel eiwitten en te weinig omega 3. De samenstelling wordt dus aangepast aan de behoeften van baby’s.

 

Er worden altijd oligo-elementen toegevoegd en alle belangrijke vitamines. Daarnaast worden ook pre- of probiotica toegevoegd om de ontwikkeling van een evenwichtige darmflora bij de baby te bevorderen.

 

Bij verterings-, reflux- of allergieproblemen zijn er specifieke voedingen beschikbaar. Kom gerust eens langs voor de juiste voeding voor uw oogappel!

 

Bewaring

Eenmaal geopend, houdt u ze best niet langer dan 24 uur.
Laat niemand anders drinken van de fles die voor het melkflesje bedoeld is. Anders kunnen er zich bacteriën ontwikkelen.

 

Vooraf klaarmaken van flesjes : Liever niet!

Water en melkpoeder houden beter als ze afzonderlijk bewaard worden. Als u niet anders kan, moet u het flesje zeker goed sluiten en in de koelkast zetten.

 

Babyverzorgingsproducten en -accessoires

De babyhuid vergt een specifieke verzorging. Wij hebben de beste babyproducten in voorraad.

Onder meer van Mustela en Galenco.

Reservatie- en verkoopvoorwaarden

Verantwoordelijke apotheker: Patrizia Fraccascia

Vergunningsnummer van de apotheek: 72 15 05

BTW-nummer: BE0874 722 145