bandagisterieBandagisterie

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan stomahulpmiddelen (colo-, ileo en urostomie) en vrouwelijke en mannelijke incontinentie producten, therapeutische elastische armkousen en handschoenen, bandages, lumbostaten, breukbanden en buikgordels.

 

Steun- en compressiekousen

Ondanks een gezonde levensstijl krijgen veel mensen af te rekenen met een chronische vaatziekte. Vanaf het moment dat de aders in de benen problemen beginnen te geven, wordt het dragen van therapeutische kousen aangeraden om de aders te helpen met het bloed terug te laten circuleren, waardoor er een aangename verlichting van de problemen optreedt.

 

Steunkousen zijn elastische kousen die extra druk geven op weefsel waar vocht vastzit. Compressiekousen, daarentegen, zorgen voor een gedoseerde druk van de enkel tot de knie.

 

Voor beide soorten kousen kan u terecht bij Apotheek Panorama in Houthalen. Om de juiste maat te bepalen, worden de benen opgemeten. U kan hiervoor steeds terecht in de apotheek waarna de juiste keuze (kleur, maat, textuur,...) van de kousen in samenspraak met de patiënt wordt bepaald.

 

Er is steeds keuze uit verschillende kleuren, maten, texturen en formaten naargelang de behoefte van de patiënt.

 

Tevens zal u door ons een aantal onderhoudtips meekrijgen om de levensduur van de kousen te verlengen.

Reservatie- en verkoopvoorwaarden

Verantwoordelijke apotheker: Patrizia Fraccascia

Vergunningsnummer van de apotheek: 72 15 05

BTW-nummer: BE0874 722 145