fytotherapieFytotherapie

Fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen.

 

Kalmeren

Fytotherapie kan gebruikt worden voor verscheidene kwaaltjes. Zo werken wij regelmatig met specialiteiten op basis van Passiflora (zoals Sedanxio of Sedistress) ter kalmering bij nervositeit of angst bij onder andere examens, optredens, voordrachten, enz.

 

Verder is Passiflora ook zeer werkzaam om het inslapen te bevorderen. Er zijn nog wel andere werkzame planten om het inslapen of doorslapen te stimuleren zoals:

  • Valeriaan in Dormiplant en Calmiplant
  • Melisse en Kamille in de specialiteit Sleepner

 

Mannelijke en vrouwelijke probleempjes

Andere plantaardige geneesmiddelen, zoals Prevalon of Profyt, kunnen gebruikt worden bij goedaardige prostaathypertrofie waarbij mannen last gaan krijgen van het regelmatig moeten plassen. Met de plant Serenoa repens kan dit vaak verholpen worden.

 

Er bestaan hierop ook verschillende varianten. Er bestaan voor menopauzale klachten plantaardige middelen om de welbekende vapeurs, humeurwisseling en vochtopstaling te behandelen. Deze zijn op basis van onder andere Cimicifuga racemosa L. oftewel zilverkaars.

 

Verkoudheid

Tegen verkoudheid werken wij ook met Kaloban, een plantaardig geneesmiddel op basis van Pelargonium wortel. De werking van Kaloban is in klinische studies op meer dan 9.000 patiënten onderzocht. Niet enkel bij volwassenen maar eveneens bij kinderen vanaf 1 jaar is er praktijkervaring die de doeltreffendheid en goede tolerantie aantoont.
Verder is er ook een aangepaste vorm voor elke leeftijd, siroop voor kinderen, tabletten voor volwassenen.

 

Theeën

Maak ook gerust eens kennis met onze theeën van Tilman. Een zeer werkzame thee is de appel-rabarber thee bij constipatie. De thee ondersteunt de darmtransit.

 

Maar ook salie-lavendelthee om de vrouwelijke cyclus te ondersteunen, passiebloemthee bij tijdelijke stress, lindethee om makkelijker in te slapen, groene thee om de vetverbrandig te ondersteunen, ginkgo voor geheugen en concentratie,... zitten in ons assortiment.

Reservatie- en verkoopvoorwaarden

Verantwoordelijke apotheker: Patrizia Fraccascia

Vergunningsnummer van de apotheek: 72 15 05

BTW-nummer: BE0874 722 145